O MENI I ŠTO JE TRE® ZA MENE

U ugodnom društvu Davida Bercelija, PhD., osnivaća TRE® metode

     Rođen sam na praznik rada 1986. u Petrovoj bolnici u Zagrebu i od tog dana se odazivam na Ime Darko i prezime Blagojević. Još draže mi je odazvati se na Darac, jer je osobnije i… više je fora.

 

     Do nedavno sam bio dijete Centra grada i svih njegovih turbolencija i proveo 4 godine pitajući se što li ja radim u Školi za cestovni promet. Kad sam se probudio iz tog sna, upisao sam i završio psihologiju na Hrvatskim studijima.

 

     Moje proučavanje neodvojivosti tijela, uma i emocija počinje spontano vlastitim iskustvom na joga prostirci. Tu sam prvi puta počeo svjesno primjećivati promjene u vlastitom raspoloženju i misaonim obrascima jednostavno radeći tjelesne vježbe uz puno disanja. Puno teorije naučene na studiju polako je počelo sjedati na svoje mjesto kroz vlastito tjelesno iskustvo, jer upravo nam naša fizička tjelesna komponenta omogućava poniranje u ta iskustva.

     Nekoliko godina kasnije, s treningom za joga učitelja iza sebe, kozmičkom igrom slučaja TRE je postao jedan od alata u mom kontinuiranom samorazvoju i ubrzo sam ga prepoznao kao najmoćnijeg s kojim sam se susreo. Rezultati ove prakse su vrlo konkretni. Između ostalog, gotovo je u potpunosti nestala moja anksioznost od nastupa pred publikom, čemu ćete moći svjedočiti ako dođete na moju radionicu. :)

 

     Iskustvo TRE-a radi kvantni skok u mojem razumijevanju neodvojivosti psihičkog i fizičkog te budi veliki interes za proučavanje kako traume i stres utječu na naša tijela, a time i psihu i emocije, a tek sam zagrebao površinu. Počinjem iskustveno, tjelesno, visceralno osjećati i razumjeti da naša tijela jesu naše emocije i naše misli, te da se ti konstrukti teško mogu gledati odvojeno jedan od drugoga.

 

     TRE mi je otkrio koliko smo svi (uključujući mene) odvojeni od svojih tijela i bauljamo uglavnom u području ideja, koncepata, znanja, informacija, stavova, ekrana, videa itd... niti ne znajući da smo i koliko odvojeni od tijela i da ga ne osjećamo u potpunosti. Kako sam to otkrio? Jednostavno: radeći TRE redovito, tijelo se odmrzava, duboki strukturalni mišići opuštaju, fascije postaju podatnije i rastezljivije, dijafragma i dah slobodniji, a senzacije unutrašnjosti tijela odjednom glasne i prisutne… počinjemo osjećati naše tijelo i unutarnje procese na dubljoj razini i onda kada ne obraćamo nužno pažnju na njih, a što je još važnije, te senzacije nas prestaju plašiti i zbunjivati. Ponovno učimo vjerovati i pouzdati se u senzacije koje jesu naše tijelo. Postajemo prisutni u vlastitom tijelu. Ono što me najviše iznenadilo je koliko je ta lekcija i promjena bila snažna unatoč tome što sam smatrao da sam kroz dugu praksu joge bio jako svjestan svoga tijela.

 

     Kako imam snažno vlastito iskustvo kontinuiranog TRE procesa koji me toliko toga naučio, odlučio sam posvetiti većinu svog vremena podučavanju drugih ovoj iznimnoj (i iznimno jednostavnoj i pristupačnoj) tehnici. U tome mi je i certifikat za TRE providera jako dobro došao. :) Smatram da alati kao što je TRE, koji nas s novom razinom razumijevanja i znanja, vraćaju izvornim i prirodnim snagama i mudrostima vlastitih tijela, može imati važnu ulogu u kolektivnoj evoluciji koju čovječanstvo prolazi. I tako je nekako nastala ideja za TRE®BALANS

 

Vidimo se na radionici!

Darac

Darko Blagojević, mag. psih.

email: tre.darko@gmail.com

mob: 092 363 1588

Savska cesta 141, 10 000, Zagreb

Partneri i prijatelji:
Otempora logo.png
preuzmi.png
logo-yoga.png